Over mij

Portret Rosanne Dubbeld
Rosanne Dubbeld, Therapeut in de klinische Psychoneuroimmunologie

Ik ben Rosanne Dubbeld (1987) en woon met veel plezier in Rotterdam. Ik was ooit een patiënt op zoek naar antwoorden op vragen over mijn gezondheid. Ik zocht deze antwoorden over de jaren heen bij meerdere artsen en therapeuten: van een orthopedisch chirurg en reumatoloog tot fysiotherapeuten en andere lichaamsgerichte behandelaren. Elke behandelaar hielp me een klein stukje verder met één specifiek symptoom, maar de rode draad (en uitleg over waarom ik steeds nieuwe klachten kreeg) vond ik niet. In 2020 vond ik eindelijk de antwoorden die ik zocht bij een therapeut in de klinische Psychoneuroimmunologie: met een beetje puzzelen werden mijn depressie, gebrek aan energie, vermoeidheid, gewrichtsklachten in handen en voeten en overgewicht moeiteloos aan elkaar gelinkt en uitgelegd aan de hand van de onderliggende werkingsmechanismen. 

Daardoor was de behandeling die voor mij opgesteld moest worden ook heel duidelijk: na enkele weken begonnen de klachten in mijn hoofd én mijn lichaam al te verbeteren. Van jaren lusteloos op de bank zitten kon ik weer lachen, fantaseren over de toekomst, en de wandelstok waarmee ik liep langzaam maar zeker laten staan. 

Met het fantaseren over de toekomst kwam ook de vraag ‘zou ik zelf klinische Psychoneuroimmunologie (kPNI) willen studeren?’. Ik had mijn opleiding Psychologie in 2009 afgerond en sindsdien veel gezien van de (geestelijke) gezondheidszorg. Vaak bleef ik achter met het gevoel dat ik mensen met andere tools dan bekend zijn in de GGZ wilde behandelen. Dankzij mijn eigen kPNI-behandeling ontdekte ik een vakgebied dat dit soort praktische tools had gevonden om mensen te helpen, en bovendien het fysieke en mentale met elkaar verbindt.

In 2020, een kleine 4 maanden na de start van mijn behandeling, begon ik aan de studie klinische Psychoneuroimmonologie. Sindsdien ben ik continu bezig met leren. En ben ik klaar om jou te helpen met het behalen van je gezondheidsdoelen!


 

Mijn andere interesses? Films (filmhuis), vilten (objecten maken met wol en water en zeep), weven, musea bezoeken, reizen naar mooie steden of uitgestrekte landschappen, fotograferen. De rode draad is mooie en unieke dingen zien, beleven of maken.

Opleidingen

2020-2024 | klinische Psychoneuroimmunologie (kPNI), PNI Nederland

Tijdens deze opleiding leren we de eilanden van de psychologische, neuro-endocrinologische, en immunologische wetenschappen met elkaar te verbinden. We doen dit met een evolutionaire blik zodat we snappen waar verschillende systemen ooit voor bedoeld waren en waarom ze vandaag de dag (in een wereld die volledig anders is) ontregeld kunnen raken.

Leefstijlgeneeskunde in de vorm van voeding, beweging, slaap, ademhaling, temperatuur, komen gedurende de 4 jaar steeds aan bod omdat hiermee invloed uitgeoefend kan worden op de verschillende systemen.

2020-2024 | Diverse bijscholingen

Ik volg regelmatig een webinar, congres of extra opleidingsdag omdat de inzichten zich snel ontwikkelen. Ik volg deze onder andere bij PNI Nederland, kPNI Belgium en Natura Foundation.

2005 – 2009 | Psychologie, Erasmus Universiteit Rotterdam

Master of Science, specialisatie Onderwijs & Ontwikkeling