Over mij

Rosanne Dubbeld, Therapeut in de klinische Psychoneuroimmunologie

Ik ben Rosanne Dubbeld (1987) en woon met veel plezier in Rotterdam. Ik was ooit een patiënt op zoek naar antwoorden op vragen over mijn gezondheid. In 2020 vond ik die antwoorden bij een therapeut in de Psychoneuroimmunologie: met een beetje puzzelen werden mijn depressie, gebrek aan energie, gewrichtsklachten in handen en voeten en overgewicht moeiteloos aan elkaar gelinkt en uitgelegd aan de hand van de onderliggende werkingsmechanismen. 

Daardoor was de behandeling die voor mij opgesteld moest worden ook heel duidelijk: na enkele weken begonnen de klachten in mijn hoofd én mijn lichaam al te verbeteren. Van jaren lusteloos op de bank zitten kon ik weer lachen, fantaseren over de toekomst, en de wandelstok waarmee ik liep langzaam maar zeker laten staan. 

Ik besloot 3 maanden na het begin van mijn eigen behandeling al dat ik deze kennis zelf wilde leren en deze ervaring te kunnen delen met anderen! Ik schreef me in als student voor de 4-jarige opleiding bij PNI Nederland en ben er nu klaar voor ook jou te helpen om snel tot verbetering van je gezondheid te komen. 

Mijn andere interesses? Films (filmhuis), vilten (kunst maken met wol en water en zeep), musea bezoeken, reizen naar mooie steden of uitgestrekte landschappen, fotograferen. De rode draad is mooie dingen zien, beleven of maken 🙂

Opleidingen

2020-2024 | klinische PsychoNeuroImmunologie, PNI Nederland

Tijdens deze opleiding leren we de eilanden van de psychologische, neuro-endocrinologische, en immunologische wetenschappen met elkaar te verbinden. We doen dit met een evolutionaire blik zodat we snappen waar verschillende systemen ooit voor bedoeld waren en waarom ze vandaag de dag overstuur kunnen raken.

Leefstijlgeneeskunde in de vorm van voeding, beweging, slaap, ademhaling, temperatuur, komen gedurende de 4 jaar steeds aan bod omdat hiermee invloed uitgeoefend kan worden op de verschillende systemen.

In 2023 ronde ik de eerste 3 jaar van de opleiding af, waarna ik mijzelf Therapeut in de klinische Psychoneuroimmunologie kan noemen. In 2024 volg ik nog een 4e leerjaar, waarna ik de opleiding afrond als klinisch Psychoneuroimmunoloog.

2020-2024 | Diverse bijscholingen

Ik volg regelmatig een webinar of extra opleidingsdag omdat de inzichten snel ontwikkelen. Ik volg deze onder andere bij PNI Nederland, kPNI Belgium en Natura Foundation.

2005 – 2009 | Psychologie, Erasmus Universiteit Rotterdam

Master of Science, specialisatie Onderwijs & Ontwikkeling